Instruktion i brug af SUP board:

Step 1: Ved start og slut
Placer SUP boardet  i vandet ved pontonen og sæt dig i midten af SUP boardet på dine knæ. Når du sidder på knæene, tag din paddel og paddel væk fra pontonen. Hvis du er usikker og ikke har balancen på boardet endnu kan du med fordel blive siddende på knæene indtil du føler dig selvsikker til at tage næste step.

Step 2: Rejs dig op
Når du har fundet balancen, er det tid til at rejse dig op. Den nemmeste måde at rejse dig op på, er at placere padlen tværs over SUP boardet og støtte dig til denne med hænderne imens du rejser dig op. Det er vigtigt, at du er placeret midt på boardet med en fod på hver side af håndtaget, for lettest at kunne holde balancen. Fødderne skal placeres i skulderbredde, og knæene skal være fikseret. Find et punkt i horisonten, og hold dit blik på dette. Tag din paddel i hånden, den ene hånd på t-håndtaget og den anden hånd på skaftet af padlen.

Step 3: De første meter
Nu er du i position til at ro de første meter på det oppustelige SUP board. Placer SUP padlen i vandoverfladen og skub den igennem vandet langs boardet. Gentag 1-2 gange og skift side. Når du skifter side, skal du også skifte placeringen af hænderne. Nu er du sejlende!

Step 4: Tid til at vende
Nu er du kommet til vejs ende, og ønsker at vende. Skub vandet mod enden på den ene side og mod spidsen på den anden side. des bredere ude dine tag er, des hurtigere kan du vende. Når du bliver bedre kan du eksperimentere med at stille dig om på bagenden af dit oppustelige SUP board, samtidig med at vende som normalt, og på den måde vende hurtigere.

Step 5: I nødstilfælde
Kommer du på for dybt vand, i overført betydning, er det bedste du kan gøre at ligge dig ned på boardet med padlen under brystet, og ro til nærmeste og sikreste kyst med hænderne. Hvis du er ude af stand til at ro, er det bedste du kan gøre at kalde på hjælp, og forholde dig roligt. Svøm aldrig væk fra dit oppustelige SUP board brug altid ankelrem.