Kajakroning og skole


For at ro kajak i klubben skal man lære nogle grundlæggende færdigheder, ikke mindst i relation til sikkerhed. Klubben afholder en årlig kajakskole for voksne med et typisk forløb over 3-4 uger i maj og starten af juni.

Undervisningen på kajakskolen har 3 hovedelementer: Sikkerhed, teknik samt korrekt behandling af kajak og udstyr. Sikkerheden drejer sig blandt andet om at kunne redde sig selv og andre, hvis uheldet er ude. Teknik handler om at bruge kroppens muskler på den rigtige måde, så skader undgås og glæden ved kajakroning bliver endnu større. Sidst, men ikke mindst, giver kajakskolen også en introduktion til hvordan kajakker og udstyr behandles, så vi passer godt på materiellet og har en god klub at være i.

Kajakroere der har lært at ro i en anden klub kan henvende sig til en af klubbens kajak-instruktører og høre nærmere om hvad der kræves for at blive aktivt kajak-medlem. Vi forventer som udgangspunkt et niveau svarende til EPP niveau 2.

Udfyld formularen under menu Nyt medlem – indmeldelse.
Vi gør opmærksom på, at der er begrænsede pladser på kajakskolen og vi anvender såkaldt “Først til mølle princip”, venteliste oprettes hvis alle pladser er besatte.

Dato og tidspunkter for årets kajakskole:

Kurset afholdes i april og maj måned, dato og tider vil blive oplyst her på siden senere.

Næste havkajak kursus afvikles i weekenden 28 – 30 april 2023.

Havkajak instruktør er Kasper D. Pedersen telefon 53 38 18 91

Svar på oftest stillede spørgsmål:

  • Undervisningen foregår i turkajakker, som i forhold til havkajakker er lidt smallere og mere levende, men også hurtigere. Har man lært at ro i turkajak er det nemt efterfølgende at lære at ro havkajak, hvor det er sværere den modsatte vej, altså lære havkajak og derefter turkajak.
  • Der kræver ikke nogen særlig fysisk form for at ro kajak. Men er man i decideret dårlig form kan det blive svært eller umuligt at gennemføre kajakskolen. Et krav for at gennemføre kajakskolen er at man skal kunne redde sig selv op i kajakken på åbent vand med hjælp fra en anden kajak og dette kræver en vis styrke, afhængig af ens vægt. Vi har kajakker til de fleste vægtklasser, men vejer man 100+ kg så er det ikke sikkert vi har materiel der passer.
  • Som en del af sikkerheden skal man kunne svømme. Inden kajakskolens start skal der skrives under på at man kan svømme mindst 600 meter uden pause. Som en del af undervisningen på kajakskolen er der også svømning på åbent vand i Guldborgsund. Ligeledes med relation til sikkerhed og selvredning må man ikke lide af sygdomme, der kan fremkalde lammelser eller bevistløshed.
  • Når kajakskolen er slut og bestået bliver man frigivet til roning sammen med andre, men ikke alene. Først efter 200 kilometer gives der lov til at ro alene og det er et godt mål at nå dette i første sæson, altså i det år man lærer at ro. Generelt skal man kunne sætte en aften af om ugen til kajakroningen i den første sæson for at komme godt i gang og få nok rutine til at man for alvor nyder at komme på vandet.