Gæsteroere

Hjertelig velkommen til Guldborgsund og Nykøbing Falster Roklub. Der ligger mange gode ro-oplevelser i farvandet omkring Nykøbing Falster – og kære gæsteroere, I er altid velkomne.

Heldigvis er ro-vandet omkring Lolland og Falster ikke så risiko fyldt som billedet antyder, alligevel er der dog nogle praktiske informationer herunder. Vil I gerne have flere dages oplevelser omkring “Sydhavsøerne” kan i overnatte i klubben efter devisen – “hvor der er hjerterum er der husrum”.

Kontakt venligst Inger Boesgaard for at aftale nærmere omkring lån af både.

Vil i bo mere mageligt kan i finde hoteller, campingpladser mv. via www.guldborgsund.dk.

Farvandet omkring Nykøbing

Guldborgsund byder på rigtig mange gode ro-oplevelser, og der er mulighed for flere dagsture på Guldborgsund: Mod syd er der mulighed for at ro op i åerne eller rundt mellem småøer; Mod nord er der mere læ og turen kan gå til Guldborg (havn og cafeteria!).

Rofarvandet i Guldborg er et smalt, indimellem strømfyldt sund, hvor der forekommer store områder med lavt vand og rigtig mange store sten – det skal man være opmærksom på.

Vandstanden i Guldborgsund kan variere en del, og ved havneudløbet i Nykøbing er der en vandstandsmåler. Hvis dagens rotur går uden for sejlrenden er det en god ide at tjekke vandstanden inden afgang. Det sikreste er altid at holde sig på kanten af sejlrenden; men der ligger dog også en lang række gode ro-oplevelser, hvis man bevæger uden for sejlrenden.

Syd for Nykøbing

Omkring Flatø, Kalvø, Kejlsø samt Lilleø er der store områder, hvor det er lavvandet og stenfyldt.

På strækningen mellem Flatø og Lolland er det vigtigt at holde god afstand til Lolland – området langs Lolland er tæt belagt med sten (mest markant er Hvide Mær). Der skal dog heller ikke gås for tæt på Flatø, da der også her er meget stenet. Det er ikke muligt at ro mellem Flatø og Kalvø.

På strækningen mellem Kejlsø og Lolland er der også områder med en del sten, og det er ikke muligt at ro mellem Kejlsø og Lilleø. Det er muligt at gå ind i Flintinge Å og Frejlev Å, men igen skal man være yderst forsigtig da der forekommer en del store sten i indløbene til åerne.

Nord for Nykøbing

Det tilrådes at benytte sejlrenden, da det er sten langs begge kyster. Det er muligt at gå begge veje rundt om Hjelm Ø, men det kræver en hel del agtpågivenhed, da der også her er mange sten.

2 km nord for Guldborgbroen på Falstersiden ligger Lolland-Falsterkredsens lejrgrund med hytte. Landgang finder sted på kysten, nord eller syd for broen. (Broen er privat og må ikke benyttes).

Hytten og grunden kan benyttes efter forudgående aftale med Villy Hansen tlf. 5444 1928 / 2021 1916. Prisen er 40 kr. pr. person pr. overnatning. Der er ikke sengepladser i hytten, der er dog toilet, bad, og kogemulighed.

Farvandsregler

I yngleperioden 15/3- 15/7 er alt færdsel på og tæt ved Hjelm Ø, Barholmene og Vigsø forbudt. Frejlev Skov samt øerne Kalvø, Kejlsø og Lilleø er fredede.

Roafstande – tur/retur:

  • Guldborg 32 km
  • Alstrup 36 km
  • Stubbekøbing Roklub (nord om Falster) 110 km
  • Gedser 52 km
  • Gedsergårdbroen 30 km
  • Flatø og Kalvø rundt 15 km
  • Kejlsø rundt 17 km
  • Nysted roklub 52 km
  • Motorvejstunnelen mellem Lolland og Falster 20 km

Roklubben holder til i GP-pavillionen på Sophie Holmen 17, 4800 Nykøbing F.

Overnatning og madlavning

Der kan ikke reserveres overnatningsplads i klubben, men vi vil gerne vide om I kommer forbi – vi finder altid en plads til jer. I praksis betyder det, at I må forvente at skulle dele klubhuset med andre roere samt at skulle sove på gulvet i klublokale, omklædningsrum eller bådehal (der er ingen køjer i klubben – så medbring liggeunderlag). Der er ingen mulighed for at slå telt op ved roklubben.

Roklubben har et godt køkken, hvor det er muligt at frembringe den altid velsmagende middag efter en god tur på vandet.

Indkøbsmuligheder

Der er gode indkøbsmuligheder i gåafstand fra roklubben (ca. 500 m). Drej til højre (nordpå) ved Annes Fisk. Her på Stengade /Tømmergade findes Lidl, MENY og Netto. Gågaden i Nykøbing findes nemmest ved at følge Stengade/Tømmergade hen til MENY og Færgestræde, der fører op til Torvet i Nykøbing.

Lån af både

Der er mulighed for at låne en eller flere af klubbens både (inriggere) så længe materiellet slår til. Kontakt Inger Boesgaard for udlån og bookning af både.

Vedrørende priser for udlån af både og overnatning i klubben, klik her.